Foto's: 16.xii.2000; 19.v.2011
De ingang naar de werkplaats zit in de muur die naar het oosten kijkt (1). De opening is ruwweg in het midden iets onder het niveau van de weide en nu verborgen achter de struiken.
Graanmolen(4). Gelijkaardige tegels zijn aangetroffen in Fuendecampo en Nueno.
embalse) ligt.
Toen men de molen verliet bleef werd het meubilair (2) achtergelaten. In de periode sedert ons eerste bezoek zijn de meeste muren ingevallen en nu blijft er alleen puin over (16).
Je kan afdalen in de vijver om te zien hoe het laatste stukje overbrugd wordt met een holle boomstam (8). We hebben iets gelijkaardigs een zeldzame keer ook wel elders gezien: bv. Ainielle, Lacabezonada, Alins en Samper.
Naast de datum boven de deur is er nog een andere steen die herinnert aan wie de molen bouwde en wanneer (11).
Tegenwoordig is het gebouw gereduceerd tot puin (16) en er rest nauwelijks iets dat de moeite is. Ten tijde van ons eerste bezoek in 2000 was het echter een heel interessante plek.
Een dubbele deur links leidde naar de plaats waar gemalen werd. Eén van de deuren is zichtbaar in (15). De bovenkant van dezelfde deur is ook te zien in (16) tegen de rand rechts. Toen was de werkplaats (12) nog in goed staat, maar er waren wel al sporen van lekken.
arbolonder de stenen was verbonden met een horizontale as met een wiel waarover een lint liep dat de beweging overbracht naar de wannemolen.
In (13 rechts) is een paal zichtbaar — zie ook (12). Deze as reikte tot de verdieping boven en zorgde ervoor dat men niet steeds de trappen op en af moest.
Op de tegenoverliggende muur was een mooie tekening van de kraan (18). Het is gedaan in twee kleuren en de titel (MOlino?) werd nooit afgewerkt.