Home / Dieren in de reclame / Weekdieren / Inktvissen
Dieren in de reclame - Weekdieren - Inktvis
Cephalopoda zjn een klasse van Weekdieren waar de primitieve voet geëvolueerd is naar een kransje armen.

De groep is bijna nooit gebruikt in een publicitaire context. We tonen twee soorten, een octopus en een nautilus, en beide verwijzen naar Moeder Natuur.

© 
publicatie: xii.2021

De natuur heeft haar
eigen beveiliging; vanaf nu hebben uw cheques dat ook!, leren we in het eerste voorbeeld (1). De meeste inktvissen hebben een inktzak die gebruikt wordt om een donkere wolk uit te spuiten met het doel een aanvaller in de war te brengen. Dit is waar deze reclame naar verwijst.

Stop uw cheques in de speciale CheckSafe: een electronisch beveiligde minisafe van ongeveer hetzelfde formaat als een smartphone nu. Alleen uw persoonlijke PIN-code geeft toegang. Elke andere manier om aan de cheques te komen zal ze merken met een rode, onuitwisbare inktvlek: duidelijk herkenbaar als bewijs van fraude.

(1) 1992 – Bescherm uw cheques. — minisafe
(2) 1994 – Calcium heeft hem bewaard. — kalksupplement

De tabletten met calciumcarbonaat
(2) hebben niet deze specifieke soort nodig. Elk fossiel in kalksteen zou volstaan, want het is de kalk waar het om gaat: "Calcium l'a conservé 200 millions d'années. Vos patients n'en demanderont peut-être pas tant …." Maar de Nautilus bood de gelegenheid tot een snuifje humor en dat is veel waard als men iets tracht te verkopen.

Hoofdstukken over Weekdieren
:

Home / Dieren in de reclame / Weekdieren / Inktvissen