Tekstschrijvers weten dat mollen onder de grond leven en dat hun gehoor en zeker hun gezichtsvermogen zwak is.
Het is opmerkelijk dat al onze vondsten, op één na, iets te maken hebben met televisie of streaming diensten.
We can turn anyone into a color expertgaat over papier voor kleurenproeven in de drukkerijwereld. Dat papier maakt het mogelijk om de inktjetprinter voor de proeven exact het resultaat op de pers te laten voorspellen. Daarom maakt het met dit papier niets uit dat uw ogen zwak zijn. De metingen zullen het uitwijzen.
Het gebruik van een mol bewijst dat deze leverancier metingen belangrijker vindt dan een oordeel op het oog. Vergelijk dit met de aanpak van andere merken in ons kaderstukje over Correcte Kleuren ([Illustratie 5]) waar een visuele beoordeling de uitverkoren benadering is.
opvallend getrouwe kleuren,
nog scherper beeld, en
digitaal stereogeluid. Het gebruik van een mol om de boodschap te onderstrepen vind ik hier vreemd en moeilijk te begrijpen. In № 2 lezen we
Alleen al op 't gehoor merk je dat die geen gewone TV isen ook nog
Als je 'n beetje oor hebt, zul je met plezier … kijken. De stelling wordt geïllustreerd met een mol uitgerust met een stel enorme oren. Mogen we daarom aannemen dat het arme dier het verschil niet hoort zonder die prothese?
Advertentie 3 komt met de tekst Je moet wel ziende blind zijn, als je 't verschil in kontrast … niet ziet
en de mol draagt daarenboven ook nog eens een zonnebril op zijn snuit. Is dat om zijn delikate ogen te beschermen
tegen de helderheid van het scherm? Hoe past dat allemaal bij het zwakke gezichtsvermogen en dito oren?
Voetbal zoals u het nog nooit zagis de belofte van dit platform aan zijn abonnees. De mol op zijn heuvel bezet inderdaad een bijzonder uitkijkpunt en is dichter bij de actie dan om het even welke andere toeschouwer. Een mol is daarom een goede keuze. Behalve natuurlijk dat in het echt deze bezoeker niet bijzonder welkom zal zijn. Maar toch, niet slecht.