Home / Dieren in de reclame / Ezels  Inhoud
Dieren in de reclame - Paarden: ezels
Ezels zijn niet zo erg populair. Als ze toch gebruikt worden, moeten ze domheid of koppigheid verbeelden.

De boodschap is vaak heel direct waarbij de lezer verneemt dat hij of zij een stommeling is. Van je baas zou je dit niet aanvaarden, maar de aanpak is zo frontaal dat de brutaliteit eerder als grappig ervaren wordt. De lezer gelooft (hoopt) immers niet dat iemand zoiets ernstig meent. De schrijver gelooft (hoopt) niet dat iemand zoiets ernstig neemt.

©  Publicatie: II.2006  English
 
  Je bent een steenezel  als je het niet eens bent met de advertentie. Al onze voorbeelden op de eerste rij (nr 1, 2, 3) volgen in meer of mindere mate deze tactiek. In Je bent een steenezel (1) wordt het arme dier schaamteloos uitgemolken. Ik presenteer u de tekst, maar niet zonder waarschuwing. Wie niet geniet van een uitstekende gezondheid zou best de volgende regels over slaan.
Je bent een steenezel als je niet langskomt tijdens onze opendeurdagen. En steenezels hebben wij jammer genoeg niet in voorraad. Zou ook moeilijk gaan, want bij ons kan een ezel zich geen tweemaal aan dezelfde steen stoten, met zo'n uitgebreid assortiment. Maar we hebben ook méér dan stenen alleen...
Sommige mensen krijgen hier geld voor. Wist je dat?
 
(1) 199? - Je bent een steenezel - tegels (2) 2004 - Hij is niet geïnteresseerd in solden - meubels (3) 199? - Sommigen willen niet weten hoeveel minder hun verwarming kan kosten.
 
  Théofiel is niet  geïnteresseerd in solden (2) is één uit een reeks met een ezel in verschillende situaties. De naam van de figuur varieert maar klinkt telkenmale een beetje ouderwets. Zo mindert de kans dat men iemands humeur bederft. Belangrijk, want zo iemand wordt wellicht geen koper.

Er zijn er die niet willen weten hoeveel minder hun verwarming kan kosten. (3). Sommigen! Jij wel natuurlijk. De eerste paragraaf doet alle moeite om te vermijden dat iemand zich stoort aan de openingszin. Snuggere mensen volgen de suggesties uit de reclame.

 
(4) 2003 - Werken aan optimale resultaten - studiedag (5) 2004 - Zelfs de beste jockey heeft een goed paard nodig - vermogensbeheer
 
  Gelukkig zijn er  ook copy-writers met een fijnere pen. Zij streven graag naar een vleugje humor in het bericht. Dat gaat wat vlotter naar binnen. Elk met humor gekruid voorbeeld (dat is alles wat ik heb.) volgt zijn eigen weg en geen enkel speelt het stomme ezel lied. Verfrissend, vind ik.

Werken aan optimale resultaten (4) leert ons dat het belangrijk is om verschil te kunnen maken tussen hoofd- en bijzaken. Onze jockey heeft het juiste pakje aan, maar hij schonk beter wat meer aandacht aan zijn paard. Merk op dat de ezel hier niet de hoofdspeler is.

Bij goed vermogensbeheer moeten de tools even goed zijn als u zelf (5) en dat is onderstreept met Regel 7: Zelfs de beste jockey heeft een goed paard nodig. We starten goed. De slotzin, echter, luidt ... een manier waarop u stevig in het zadel blijft zitten en een beter resultaat kunt behalen. en dat is niet helemaal goed. Die man zit perfect veilig in zijn zadel. Ik geloof niet dat dat met een paard beter zou zijn.

 
(6) 198? - Cleopatra baadde in ezelinnemelk - bodymilk (7) 1995 - Vroeger waren dragers lastig - dak-koffer
 
  De dak-koffer reclame  (5) maakt allusie op het gedrag van de soort. Laad je spullen op een ezel en je weet snel hoe tegendraads en onbetrouwbaar zo'n dier kan zijn. Vroeger was er geen alternatief, maar nu wel. Denk maar aan die gemakkelijke en veilige dak-koffers.

Voor Cleopatra was ezelinnemelk het einde (6). Maar het was toch onhandig. Vandaag hebben we die weldoende bodymilk (toch als je gewoon het beste wilt).

 
  Eerste blad:  Zebra's -   Vorig blad:  Paarden
 
Home / Dieren in de reclame / Ezels